1956 október 23. Nemzeti ünnep a gimnáziumban

2014.11.05 11:13

Az 1956-os forradalom hőseiről való megemlékezése minden iskolának fontos feladata. Leggyakrabban emelkedett hangú ünnepélyeket szokás rendezni, melyekben a diákok egy része eljátssza a forradalom eseményeit. Akadémiánk a hagyományokhoz híven idén is eltért a sablonos megoldástól, és újszerű formáját választotta a megemlékezésnek. Célunk az volt, hogy minél több ismeretet szerezhessenek a tanulók, de mindezt izgalmas, érdekes, játékos formában tehessék.

Így esett a választásunk a televízióban nagyon népszerű vetélkedő formára: a Maradj Talpon! játékra. Az eredeti szabályokhoz teljesen ragaszkodva, több mint 200 kérdés jelenttet kihívást, melyek mindegyike az 1956-os szabadságharchoz kapcsolódott. A vetélkedőben az osztályok választott főjátékosai küzdöttek meg a másik osztályokból szerveződő 10 fős különítménnyel. A kérdések fokozatosan nehezedtek, míg az elején könnyebben kitalálható feladványokkal kellett megküzdeniük a versenyzőknek, addig a 4. körtől kezdődően már komoly történelmi ismeretek birtokában lehetett csak helyes választ adni.

Az iskola aulájában megrendezett 90 perces vetélkedőt a versenyzők szurkolótáborai tették igen hangulatossá. A vetélkedő a 13. osztály sikerét hozta, ahol Nagy Bálint volt a főjátékos, aki mind a 10 kihívóját legyőzve szerezte meg a virtuális ”25 milliót”.

Hír ajánló

Elérhető az ideiglenes felvételi jegyzék Elérhető az ideiglenes felvételi jegyzék

Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia Gimnáziuma és Kollégiuma ideiglenes felvételi jegyzék

Emlékest Fehér Miki tiszteletére Emlékest Fehér Miki tiszteletére

Tegnap zártkörű emlékestet tartottunk Fehér Miki tiszteletére, a Fehér család, volt csapattársak, barátok, Miki korábbi edzői és a klub képviselőinek részvételével.

Mécsesgyújtás a kollégiumban Mécsesgyújtás a kollégiumban

Akadémiánk névadójára Fehér Miklósra emlékeztünk közös gyertyagyújtással halálának 15. évfordulóján.