1956 október 23. Nemzeti ünnep a gimnáziumban

2014.11.05 11:13

Az 1956-os forradalom hőseiről való megemlékezése minden iskolának fontos feladata. Leggyakrabban emelkedett hangú ünnepélyeket szokás rendezni, melyekben a diákok egy része eljátssza a forradalom eseményeit. Akadémiánk a hagyományokhoz híven idén is eltért a sablonos megoldástól, és újszerű formáját választotta a megemlékezésnek. Célunk az volt, hogy minél több ismeretet szerezhessenek a tanulók, de mindezt izgalmas, érdekes, játékos formában tehessék.

Így esett a választásunk a televízióban nagyon népszerű vetélkedő formára: a Maradj Talpon! játékra. Az eredeti szabályokhoz teljesen ragaszkodva, több mint 200 kérdés jelenttet kihívást, melyek mindegyike az 1956-os szabadságharchoz kapcsolódott. A vetélkedőben az osztályok választott főjátékosai küzdöttek meg a másik osztályokból szerveződő 10 fős különítménnyel. A kérdések fokozatosan nehezedtek, míg az elején könnyebben kitalálható feladványokkal kellett megküzdeniük a versenyzőknek, addig a 4. körtől kezdődően már komoly történelmi ismeretek birtokában lehetett csak helyes választ adni.

Az iskola aulájában megrendezett 90 perces vetélkedőt a versenyzők szurkolótáborai tették igen hangulatossá. A vetélkedő a 13. osztály sikerét hozta, ahol Nagy Bálint volt a főjátékos, aki mind a 10 kihívóját legyőzve szerezte meg a virtuális ”25 milliót”.

Hír ajánló