A Fehér Miklós Akadémiában is elindult a tanév

2015.09.02 15:35

Több mint száz diák várta nagy izgalommal a győri Akadémia tanévnyitóját. Ebben az évben újdonsággal kezd a Fehér Miklós Gimnázium, először indítanak futsal osztályt az országban úttörő módon.  A női NBI és a futsalosok válogatott hálóőre Mészár Krisztina is elismerést kapott iskolájától.

Az Elnök Úr tanévnyitó beszédében kitért az nagyméretű összefogásra aminek segítségével újraéledt a győri futball klub és a Fehér Miklós Gimnázium folytatni tudja tevékenységét. Köszönetet mondott azoknak, akik a győri akadémisták közül Győrben maradtak és az NBIII-as csapat gerincét alkotják. Örömtelinek tartja, a csapat tabella elsőségét 5 forduló után és reményét fejezte ki annak, hogy minél hamarabb közös erővel visszajutnak - a fiatalokra alapozva - a klubot megillető helyre, a legmagasabb osztályba. Az iskola működéséhez a város és a klub vezetősége is minden segítséget megadott. Bízik benne, hogy az Akadémia olyan időtálló értéket fog képviselni, amire mindenki büszke lehet. "- Kitartás, sok sikert és jó eredményeket kívánok Nektek" - szólt utoljára Dr. Drucskó Zoltán ismét a diákokhoz és fejezte be ünnepi beszédét.Dr. Drucskó Zoltán az ETO FC elnöke köszöntötte az akadémistákat a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban.

Horváth Zsolt az Akadémia Igazgatója következett a végzős diákok műsora után, aki elmondta Győr város vezetői és az ETO Futsal Club-nak, valamint a támogatóknak köszönhetően folytatni tudják az iskolában az oktatást és a minőségi sportszakmai munkát. 

Elmondta bízik diákjaiban, akik kellő tehetséggel, szorgalommal és kitartással rendelkeznek ahhoz, hogy az Akadémia országos és nemzetközi megítélése továbbra is kiemelkedő legyen, ehhez véleménye szerint minden eszköz, humánpolitikai erőforrás és lehetőség adott iskolájukban.Az új tanárok bemutatása után kitért beszédében arra is, hogy az iskola a sport mellett, továbbra is nagy hangsúlyt fektet a tanulásra. Büszkék az előző évi munkára amit elvégeztek, azokra az eredményekre amit elértek. Az elmúlt évben minden diák sikeresen teljesítette az előírt tanulmányi átlagot (a tanulók fele a négyesnél jobb átlagot ért el.) 27 fő rendes, 38 fő pedig előre hozott érettségi vizsgát tudott tenni sikeresen. Külön örömmel közölte, hogy végzősök 50%-ka sikeresen felvételizett felsőoktatási intézménybe a tavalyi évben. Így a tovább-tanulásban elért eredményeik a tavalyi évben jónak mondhatóak és nem maradnak el az országos átlagtól.


A Fehér Mikós Gimnázium és Kollégium tanulói megkezdték az idei tanévet, remélhetőleg közülük sokakért ország-világ fog szurkolni kitartásukat és elhivatottságukat csodálva. 

etofutsal.hu

Hír ajánló