Alkalmassági felvételi vizsgák az ETO Akadémiáján

2016.01.12 18:51

A Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia Gimnáziuma a 2016/2017-es tanévben egy osztályt  indít 30 fővel. Az iskola a nyelvi előkészítős osztályba  20 labdarúgót és 10 futsalost vesz fel, akiknek a heti órarendjük és étkezésük az edzésidők függvényében kerül kialakításra. 

Az intézmény képzésére elsősorban az ETO FC Győr utánpótláskorú sportolóit várják, de más egyesületek sportolói is beadhatják jelentkezésüket. Az osztályban magas óraszámban tanítják az angol nyelvet, felkészítve a tanulókat a középfokú nyelvvizsgára, hiszen az itt tanuló diákok előrehozott érettségi vizsgát tesznek informatikából.

A leendő diákoknak központi írásbeli vizsgát nem kell tenniük, hanem a felvételi eljárás során egy alkalmassági felvételi vizsgán vesznek részt. A vizsgát megelőző regisztrációt követően kezdődik a mozgáskordinációt, labdatechnikát, játékügyességet, sportegészségügyi alkalmasságot felmérő tesztek, amelyeket a labdarúgók az ETO beltéri műfüves pályáján, a futsalosok pedig a Magvassy Sportcsarnokban teljesítik. Ezen felül a jó 7.-8. osztályos tanulmányi eredmények szükségesek a gimnáziumi bekerüléshez.

Magyarország első Futball & Futsal Akadémiáján rendkívül jó körülmények közök sportolhatnak és tanulhatnak a diákok. A felnőtt élsportolók számára előírt minőségű és mennyiségű étkezés a diákok számára helyben, napi négy alkalommal az ETO éttermében biztosított. A távolabbi településekről érkezőknek pedig igény szerint lehetőségük van a kollégiumi elhelyezésre. A 2008 szeptemberében elindult gimnáziumi képzésben olyan játékosok nevelkedtek eddig, mint Kalmár Zsolt, Zámbó Bence, Paku Roland vagy Kiss Máté.

A felvételi 2016.01.18.-án 10:00-kor kezdődik az ETO Stadion klubépületében. Az alkalmassági felvételi vizsgára jelentkezni a http://www.fmla.hu/hu/beiskolazasok/ honlapon található jelentkezési lapon kell. Felhívjuk a figyelmet azonban arra, hogy az iskolában sportolókat képeznek!

 

Ideiglenes felvételi jegyzék 2015/2016

Hír ajánló