Fehér Miklósra emlékezünk

2018.01.25 10:45

Az ETO FC Győr és Akadémiánk vezetői, tanárai és tanulói, ma megemlékezést tartottak kiváló labdarúgónk Fehér Miklós halálának 14. évfordulóján. Miki emlékét örökké őrizzük!

Fehér Miklós, Akadémiánk névadója, 14 éve, 2004. január 25-én mérkőzés közben tragikus hirtelenséggel hunyt el.

A válogatott és a portugál Benfica akkor 24 éves csatára a Guimares-Benfica mérkőzés hosszabbításában váratlanul összeesett, és később a kórházban meghalt. Ma Rá emlékezünk.

A magyar idegenlégióst a Benfica akkori vezetőedzője, José Antonio Camacho vezetőedző a 60. percben cserélte be. Fehér a hosszabbításban kapott egy sárga lapot, majd mosolyogva tett két lépést, aztán lehajolt, megfogta két térdét, s összerogyott. Csapattársai azonnal odarohantak hozzá, s egyikük tartotta a fejét, nehogy Fehér lenyelje a nyelvét. A csapatorvosok újraélesztéssel próbálkoztak. Eközben a két együttes játékosai és a szurkolók is döbbenten, könnyeikkel küszködve figyelték az eseményeket. Többen térdre rogytak, s imádkozni kezdtek. Camacho futballistáival együtt zokogott.

Fehérnek már a pályán megállt a szíve, ekkor még az orvosok sikeresen újraéleszették. A mentőautóban ez újra sikerült nekik, de a harmadik szívleállás, már a kórházban végzetesnek bizonyult.

Fehér Miklós 1979. július 20-án született Tatabányán.  Első NB I-es mérkőzését az 1995/1996-os szezonban, a Győr Debrecen elleni mérkőzésén játszotta, összesen 62 élvonalbeli találkozón 22 találatig jutott. Később az A-válogatottban is bemutatkozott, itt 27 mérkőzésen 7 gólt szerzett a középcsatár, köztük a Litvánia elleni mesterhármassal.

Fehér Miklós

Csapatai: Rába ETO, FC Porto, SC Salgueiros, SC Braga, Benfica.

Sikerei:

– portugál bajnoki cím

– kétszeres Portugál Szuperkupa-győztes

– 1997 legjobb ifjúsági játékosa

– 2001-ben legjobb utánpótlás-játékos, Puskás Ferenc-díj

– mesterhármas a válogatottban (Litvánia-Magyarország 1-6, 2000. 10. 11.)

– a Bragával 4. helyezés és házi gólkirályi cím

– a Salgueirosszal 5. helyezés és házi gólkirályi cím

Hír ajánló