MEGTARTOTTA TANÉVNYITÓ ÜNNEPSÉGÉT A FEHÉR MIKLÓS GIMNÁZIUM

2018.09.04 14:11

Beszédében kiemelte: több mint 50%-os volt a 4-es átlag osztályzatot meghaladó diákok aránya. Hasonló jó évet kívánt mindenkinek a hátralévő 280 napra a következő vakációig. Reméli mindenki harmonikus, jól működő egységként végzi majd magas szintű eredményes munkáját ebben az évben.

A hagyományokhoz híven díjazták az elmúlt év „jó tanuló-jó sportolóját”, aki Papp Bence személyében első alkalommal a futsal szakosztályból került ki.  Az elismerést az ETO JÖVŐJÉÉRT Alapítvány elnökétől Dr. Tóth Lajostól vehette át.

Horváth Zsolt beszámolt arról is, hogy javultak gimnázium tárgyi feltételei javultak, a T3-as tanteremben egy új interaktív tábla kapott helyet, a számítógépeket pedig a kollégiumban és az informatika teremben is korszerűbbre cserélték.

Zárszóként már megszokottan a következőkre hívta fel diákjai figyelmét az igazgató:
 „-Kedves diákjaink! Kérek mindenkit, hogy képességeinek és tudásának megfelelően vagy azt túlteljesítve tanuljon, és bármerre és bármilyen szinten folytatják labdarúgó pályafutásukat, azt tudniuk kell, ha talpon akarnak maradni ebben az életben, akkor életük végéig tanulniuk, képezniük kell magukat.


Tisztelt Vendégeink, Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!

Nagyon sok szeretettel köszöntök minden megjelentet.

Idén szeptemberben kezdjük meg a tizenegyedik tanévünket gimnáziumunkban. Tudom, hogy nálunk minden tanév ünnep és élmény, mind a tanároknak, mind a nevelőknek, de legfőképpen diákjainknak. Az elmúlt években közösen élhettünk át örömöket, bánatokat, sikereket, kudarcokat, de bizton állítom, hogy amiért intézményünket létrehoztuk, annak a célnak teljes mértékben megfeleltünk, megfelelünk. Az ország egyetlen olyan iskolájaként, amelyet egyesület működtet, maximálisan támogatjuk diákjaink sportbeli és szellemi fejlődését.

Ennek egyik bizonyítéka, hogy sikeresen, eredményesen kezeljük foci illetve futsál korosztályos utánpótlás válogatott tanulónk (Hála Istennek elég sokan vannak!) sok távollétből adódó hiánypótlását. Rájuk fokozottan kell figyelnünk, hogy ne csak a sport, hanem a tanulás területén is sikeresek legyenek. Ez azért néha embert próbáló feladat. Ezen felül örömmel olvastam a megyénk legnagyobb példányszámban megjelenő lapjában, hogy a klubunk ügyvezető igazgatója a „produktivitási rangsor” ponttermelői között csupa olyan labdarúgót sorolt fel akik a mi gimnáziumunkba jártak illetve nálunk tettek sikeres érettségi vizsgát!

Tisztelt jelenlévők! Rajtunk vezetőkön, edzőkön, tanárokon, nevelőkön- valamint Önökön kedves diákok múlik az, hogy Akadémiánk továbbra is az ország egyik legjobb Futball és Futsal akadémiája legyen. Hiszem, hogy ezen célok eléréséhez mi felnőttek megfelelő szakmai tudással, Önök kedves tanulók pedig megfelelő tehetséggel, szorgalommal, kitartással rendelkeznek.

Kedves Diákok!

Köszöntöm gimnáziumunk küszöbét most átlépő 9.ny évfolyamosainkat, valamint az idei tanévtől nálunk tanuló felsőbb évfolyamosokat. Remélem sikerül beilleszkedniük az egyesületünk valamint intézményünk közösségébe, sikerül betartaniuk a közösségünk által kialakított szabályokat, sikerül elsajátítani a kialakított viselkedési normákat. Az Önök képzése az egyesületünknek és az alapítványunknak több millió forintba kerül évente, ezért elvárom, hogy „profi” sportolóhoz méltón viselkedjenek, mind az edzéseken, mind a mérkőzéseken, mind az iskolában, mind a kollégiumban valamint magánéletükben is.

Tudniuk kell, hogy a sportolás mellett a tanulás is fontos, s ha teljesítményük nem éri el a nevelőtestület által elvárt szintet, el kell hagyniuk Akadémiánkat!

Az előző tanévet elemezve elmondhatjuk, hogy büszkék lehetünk arra a munkára, amit elvégeztek, amit elvégeztünk, azokra az eredményekre, amelyeket elértek, amelyeket elértünk. Gondolok itt a sportszakmai, oktatási, nevelési munkára és eredményekre.

Az elmúlt tanévben elért tanulmányi eredményeket elemezve elmondhatom, hogy sikeres tanév áll mögöttünk.

A tavalyi 9.ny évfolyamosok 48%-a, a 9. évfolyamosok 85%-a, a 10. évfolyamosok 42%, a 11. évfolyamosok 50%-a, összegezve az egész gimnázium tanulóinak mintegy 56 %-a négyesnél jobb tanulmányi átlagot ért el. Az elért eredmények alapnak jónak mondhatók, de fejlődni mindig lehet!

Az elmúlt tanévben 22 fő tett rendes érettségi vizsgát, ebből hárman emelt szinten vizsgáztak. Kelemen Bálint angol nyelvből 68%-os ,  Szabó Enikő történelemből 80%-os, Németh Bence testnevelésből 80%-os eredménnyel.

A 22 végzős tanulóból 13-man főiskolán, egyetemen folytatják tanulmányaikat.

Szabó Bátor angol nyelvből előrehozott érettségi vizsgát tett emelt szinten 84%-os eredménnyel.  Informatikából 1 fő tett előrehozott sikeres érettségi vizsgát jeles eredménnyel, így neki az ECDL vizsgája is megvan. A több mint 50%-os felvételi arány valamint az emelt szinten elért eredmények mind engem, mind a tantestületet jó érzéssel, büszkeséggel töltöttek el.

Oktatásunk, nevelésünk személyi feltétele változott. Szeretettel köszöntöm tantestületünkben Nagy Ilma nevelőtanárnőt.

Tárgyi feltételeink a gimiben és a kollégiumban is változtak. A gimnáziumban az „info1” terem 16 már elavult gépét új gépekre cseréltük, a „T3” tanterembe interaktív táblát telepítettünk. A kollégiumban a kisgépterem elavult gépeit cseréltük újakra, valamint a kollégistáink már tapasztalhatták, hogy az eléggé lelakott falakat a szobákban és a folyosókon is kifestettük. Ezek a normális működéshez elengedhetetlenül szükséges beruházások az Alapítványunknak közel 7 millió forintjába került. Közös felelősségünk, hogy az új gépek valamint a frissen festett falak nagyon sokáig „szolgálhassanak” minket.

Kérek mindenkit, hogy tartsák be a házirendet mind a gimnáziumban, mind a kollégiumban, vigyázzanak a rendre, tisztaságra, falak, ajtók, számítógépek, bútorok épségére. Kollektívan és egyénileg, erkölcsileg és anyagilag felelnek a rongálással okozott károkért.

Kedves Diákok!

Ismét izgalmas tanév vár ránk, elsősorban végzős tanulóinkra, számukra  középiskolai éveik legfontosabb tanéve következik. Mára minden végzős tanulónk számára eldőlt, kik azok akik a labdarúgásból akarnak illetve tudnak megélni, Ők nyilván a foci mellett tanulnak majd az érettségi után, a többiek számára egyértelmű a cél, érettségi után továbbtanulni s persze a tanulás mellett labdarúgni.

Kedves végzősök!

Kérem Önöket, mutassanak pozitív példát az utánuk következő évfolyamoknak, folytassák a megkezdett hagyományokat és komolyan készüljenek érettségi vizsgájukra.

Kedves Diákok!

Kérek mindenkit, hogy képességeinek, tudásának megfelelően vagy azt túlteljesítve tanuljon, hisz bármerre és bármilyen szinten folytatják labdarúgó illetve futsalos pályafutásukat azt tudniuk kell, ha talpon akarnak maradni ebben az életben életük végéig tanulniuk, képezniük kell magukat.

Kedves Barátaim!

Köszönjük a munkánkhoz adott bizalmat, támogatást, Klubunk és az Alapítvány vezetésének, a sportszakmai vezetésnek, mert tudjuk, hogy munkánk csak az Önök támogatásával lehet eredményes és sikeres.

Külön szeretném megköszönni egyesületünk sportszakmai vezetésének, hogy kollégiumunkat és a gimnáziumunkat maximális létszámmal tudjuk indítani az új tanévben.

Szeretném megköszönni egyesületünk vezetőinek, Mányi József Úrnak és Soós Imre Úrnak, valamint Győr város polgármesterének Borkai Zsolt Úrnak illetve Győr város közgyűlésének, hogy a tavalyi tanévben anyagilag is támogatták Alapítványunk ezáltal a gimnáziumunk és kollégiumunk működését.

Bízom abban, hogy mind az egyesület vezetése mind Győr város vezetése az előttünk álló tanévben is erkölcsileg és anyagilag segíti munkánkat, s remélem, hogy a támogatók körét, a 2018/2019 tanévben sikerül bővíteni.

Tisztelt Diákok!

Kérem Önöket, hogy

  • a tanulás és a sport területén elért eredményeikkel mutassanak példát, öregbítsék egyesületünk, iskolánk hírnevét;
  • legyenek büszkék arra, hogy a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia Gimnáziuma és Kollégiuma tanulói, kívánom, hogy a maguk elé kitűzött célokat, feladatokat nevelőik, tanáraik, edzőik segítségével sikeresen teljesítsék.
  • Kívánok Önöknek sportszakmai és tanulmányi sikerekben gazdag, boldog új tanévet!

Végezetül csak annyit, fel a fejjel már csak 277, ebből 180 tanítással eltöltött nap van a következő nyári szünetig!!!      

 

 A 2018/2019-es tanévet megnyitom!

Hír ajánló