Minden csapatunk dobogós lehet!

2013.05.28 09:32

Finisbe ékezett valamennyi utánpótlás bajnokság is. A Győri ETO FC korosztályos csapatai soha nem látott eredményességgel vették eddig az akadályokat, sőt, van amelyik együttes már a bajnoki címet is megszerezte. No de nézzük sorjában.

 

A legidősebb csapat az U19 számos játékosa bemutatkozott már az NB II-ben, az együttes pedig a veszett pontokat tekintve a harmadik helyen áll. Ha a jövő héten a Honvéd elleni rangadón sikerülne nyerni, akár még az ezüstérem is elérhető lenne Csató Sándor és Nagy Attila csapatának.


Az U18 viszont szombat délben akár bajnok is lehet, hiszen három fordulóval a vége előtt Tuifel Péter csapata 6 pont előnnyel vezeti a tabellát, ráadásul éppen a második helyen álló Honvéd érkezik Győrbe.


Az akadémiai csapatok közül az U17 is odaérhet még a dobogóra. Szabó Ottó fiaira még négy forduló vár, az együttes pillanatnyilag a negyedik, de két meccsel kevesebbet játszott, mint a két ponttal előtte álló Ferencváros.


Az országos bajnokságban az U16-nál is csúcsrangadó lesz - és itt is a Győri ETO fogadja a Honvédot, amely előtt 4 pont előnnyel vezet. A pontokat már csak azért is itthon kell tartani, mert a kispestiekkel holtversenyben lévő Debrecen lesz idegenben a következő ellenfél - de szerencsés esetben akár Kulcsár Zsolt csapata is bajnok lehet.


Mindezt egyébként az U15-ös bajnokság első osztályának nyugati csoportjában szereplő ETO már megtette. Pacsi Bálinték éppen a héten tettek szert behozhatatlan előnyre. 143-15-ös gólarányuk is imponáló. Huszonhat meccsükből huszonhármat megnyertek.

 

Bár csak egyszer kapott ki az ETO U14-es csapata az U15-ösök között a II. osztály észak-nyugati csoportjában, a csapat mégis három pont hátrányban a második helyen áll. Az eredmény azért is dicséretes, mert vannak olyan ellenfelek, ahol egy évvel idősebbek játszanak.

 

A pécsiekkel küzd az ezüstéremért az U13-as együttes. Az ETO-nak a saját kezében van a sorsa - bár a Mecskeben még pályára lépnek a felek egymás ellen, a zöld-fehérek előnye 4 pont a nagy ellenlábassal szemben.


Az ETO U12 viszont szombat délelőtt a bajnoki címért játszik a Haladással - ugyancsak az egy évvel idősebbek között. A csapat egyel kevesebb pontot vesztett, mint a szombathelyiek, így hazai győzelem esetén a további eredményeket figyelembe véve szinte biztosra vehető az aranyérem - hiszen 25 meccsből 23-at megnyertek a legkisebb bajnokságban játszó fiúk.


A lányok számára viszont most lesz igazán nagy a tét. Az NB II-es csapat a bajnokság második helyén fejezte be a szezont, így osztályozón vívhatja ki azt, hogy jövőre az NB I-ben szerepeljen. A góllövőlistát 47(!) góllal nyerő Németh Loretta vezérletével a rutinos Nagypáli ellen kell jobbak lenni a két meccses összesítésben, aminek az első összecsapását vasárnap 11 órakor Győrörr rendezik.


A lány U15-ös csapat is a felső ágon folytatja, hiszen 100%-os mutatóval, 199-9-es gólaránnyal fejezte be a csoportkört. Süle Dóra még Lorettán is túltett, hiszen 55 gólt lőtt a 24 mérkőzésen.


Mindez azt jelenti, hogy akár több utánpótlás bajnoki címet is ünnepelhet a csapat, és jó esély mutatkozik arra, hogy valamennyi korosztályban érmes pozícióban fejezze be a szezont az ETO. A győri utánpótlásban korábban erre aligha volt példa.

Hír ajánló