Mozgalmas év előtt Kalmár Zsolt

2014.01.21 15:13

Az 1995-ös születésű Kalmár Zsolt Priskin Tamás személyében példaképével készülhet együtt Telkiben a magyar válogatott immáron szokásos, hét eleji összetartásán. Szívesen lenne kerettag a finnek ellen, de az U19-es Eb-re is nagyon készül már, miközben bajnoki címet védene az ETO-val. Mozgalmas tavasz vár a tehetséges középpályásra - akivel Nagy-Pál Tamás készített interjú az utanpotlassport.hu számára.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy behívtak, őszintén szólva elsőre nagyon meglepett. Éppen unokatesómmal voltam, amikor értesültem a meghívóról, így neki meséltem először, aztán a családomnak és a barátnőmnek. A beilleszkedésben rengeteget segített, hogy több győri is van a keretben, de a többiekkel is gyorsan megtaláltam a közös hangot. A ritmust is hamar felvettem, hiszen azért már egy éve a felnőttek között játszok, az iram egyáltalán nem volt számomra újdonság.”


A tehetség azt is elárulta, hogy bár nem volt megilletődve, azért találkozott olyan játékossal, akire nem is olyan régen még csak példaképként tekintett. „Priskin Tamás pályafutása nagyon motivál, sokat lehet tanulni belőle, mégiscsak Angliában játszott, az Arsenalnak is gólt rúgott.”

A vörös hajú középpályás beavatatott minket, miről is szóltak eddig Telkiben a tréningek. „Inkább taktikai részei voltak az edzéseknek, azon belül is a védekezésre fektettük a hangsúlyt. Persze voltak támadásvezetések is az egymás közti kis játékok során. Az összetartásokon az a célom, hogy jó teljesítményemmel bizonyítsam a kapitánynak, később is számíthat rám."

Persze emellett talán még fontosabb megmérettetés is vár idén Kalmárra: a hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokság. Mészöly Géza szövetségi edző honlapunknak nemrég elmondta, alapembere lesz csapatának júliusban. „Nagyon szeretnénk jól szerepelni az Eb-n. A célunk az, hogy kijussunk a világbajnokságra, vagyis az első hatban végezzünk. Ehhez rengeteget kell még dolgoznunk folytatva azt a felfogást, amit három éven keresztül gyakoroltunk. A rövidpasszos, kreatív játékra gondolok, gyors visszatámadásokkal. Emellett az alázat is elengedhetetlen része a sikernek."

A teljes interjú elolvasható a www.utanpotlassport.hu honlapján

Hír ajánló