Takács kezdte a gólgyártást az U16-ban

2013.05.23 11:04

Az UEFA Development Torna célja, hogy nemzetközi megmérettetést biztosítson a 16 éves korosztálynak, mert, az UEFA szakmai álláspontja szerint, ebben az életkorban a játékosok fejlődése szempontjából különösen fontos a megfelelő nemzetközi versenyeztetés. A Telkiben megkezdődött négyes viadalon a mieinken kívül az örmények, a szlovénok és a svájciak vesznek részt. Az ETO csapatából Szalai Ádám, Nyári Martin és Takács Tibor (18) játszott - sőt, utóbbi szerezte a vezető gólt a 4-1-es magyar győzelmet hozó mérkőzésen

 

Az örmények elleni első meccsen a Major Barnabás - Szalai Ádám, Hursán György, Csonka Bonifác, Forgács Péter - Szatmári István (Tajti Mátyás, 41.), Katona Máté (Fék Zsolt, 74.), Takács Tibor (Szőke Dániel, 66.) - Damásdi Alex, Péter Bence (Nyári Martin, 41.), Ternován Patrik (Nyúl Krisztián, 41., Balogh László, 66.) összetételben állt fel a magyar válogatott.



A magyar válogatott végig mezőnyfölényben játszott, és Takács Tibor révén már a 8. percben előnybe került. A 26. percben Damásdi Alex szerezte a második magyar gólt, majd az örmények a szünet után, büntetőből szépítettek. A magyar fölény a lefújásig két további gólban mutatkozott meg, mindkettőt Damásdi szerezte, aki így mesterhármassal zárta a 80 percet.



- Gratulálok a játékosoknak, mert nemzetközi szinten szép teljesítmény négy gólt lőni, bárki is legyen az ellenfél, és ezúttal néhány kiváló egyéni teljesítmény is volt a csapatban. Az útkeresés időszakában járunk, éppen az ilyen mérkőzések segítségével érhet össze a csapat, és alakul ki az a szűkebb keret, ami később a tétmérkőzéseken is helytállhat - mondta a mérkőzés után Tuboly Frigyes szövetségi edző. A magyar válogatott szerdán a szlovénokkal mérkőzik meg.

 

Hír ajánló